De club

Categorie: Over ons
Over ons

De Nederlandse Austin A30-A35 Eigenaren Club is in september 1981 opgericht. Op dat moment kenden slechts vijf Nederlandse eigenaren van een Austin A30-A35 elkaar door hun lidmaatschap van de Britse AUSTIN A30-A35 OWNERS CLUB en besloten om eens te kijken hoeveel Austinnetjes er nog in Nederland te vinden waren.

Door middel van een advertentie in een landelijke krant waren er binnen een jaar zo’n 75 Austins A30-A35 opgespoord en werd de Nederlandse club een feit. 

Het doel van de club is; het in stand houden van auto's van het type Austin A30 en A35 en Austins waarvan instandhouding door de vereniging wenselijk wordt geacht. Bovenal willen we ons enthousiasme over onze Austins delen en elkaar helpen met technische vraagstukken en advies. Tegenwoordig telt onze vereniging ongeveer 100 leden, verspreid over Nederland en ook enkele in het buitenland. De club is verdeeld over vier regio's. 

De Austin A30-A35 Eigenaren Club wordt geheel bestuurd door vrijwilligers ieder met een eigen taak om de club draaiende te houden. Ieder clublid kan zich verkiesbaar stellen voor een bestuursfunctie welke om de drie jaar gekozen wordt. Bij meerdere aanbieders voor één functie, zal er een verkiezing plaatsvinden. Er is altijd ruimte voor personen die graag actief willen zijn binnen de club. Bent u de persoon die meer betrokken wil zijn bij de club maar eerst meer informatie of ervaring wilt opdoen, neemt u dan contact met ons op. 

De club organiseert leuke evenementen zoals; oldtimerdagen, kampeerweekenden, tourritten etc. Verder geven we vier keer per jaar het clubmagazine 'Austinfo' uit. Een clubblad voor en door clubleden, gevuld met technische artikelen, persoonlijke verslagen van restauratieprojecten, vraag en aanbod van onderdelen, historische wetenswaardigheden en persoonlijke ervaringen met en rond onze Austins.

Hoewel de club een landelijke vereniging betreft, vinden we het belangrijk dat leden elkaar kunnen helpen en adviseren op lokaal niveau.  Hiervoor hebben we de club verdeeld over vier regio's. Mocht bij aanmelding blijken dat de regioleider voor u niet lokaal genoeg is, kunnen we u altijd in contact brengen met leden dichterbij huis. Met trots kunnen we u vertellen dat onze clubleden elkaar graag helpen en hun enthousiasme, even zo graag, willen delen met mede Austin enthousiastelingen. 

De taak van onze Austinregistrator is het gelijkstellen van informatie over het voortbestaan van onze Austin modellen. Hij is altijd op zoek naar Austins A30-A35 die 'weer' op de openbare weg rijden alswel al een tijd lang in een garage zijn weggestopt. Wilt u uw Austin A30-A35 bij ons kosteloos laten registreren neem dan even Contact met ons op. 

De Club in het kort

We zijn een gezellige, informele club, die met grote regelmaat leuke evenementen organiseert, geven vier keer per jaar het clubmagazine 'Austinfo' uit en heeft sinds 2006 deze website gelanceerd. Een club opgebouwd door en voor enthousiasten van de Austin A30-A35. Zij bestaat sinds 1981

 
 
 
Hits: 1676