Austin A30-A35 Eigenarenclub, KNAC vriendenclub

Categorie: Nieuws

De voordelen van het KNAC-lidmaatschap

KNAC: ENJOY YOUR CAR!

 

Recent zijn wij  als Austin A30-A35 Eigenarencub een Vriendenlidmaatschap met de KNAC aangegaan. Vooral omdat steeds vaker blijkt dat de KNAC (Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club) het belang van ons als autoliefhebbers zeer serieus neemt. Het doel van de samenwerking, die vorm krijgt in het Vriendenlid-maatschap voor merkenclubs, is het bundelen van krachten voor onder meer belangenbehartiging, promoten van het imago van de (hobby)auto, het promoten van wederzijdse activiteiten, het creëren van een platform om kennis en kunde te delen en inkoopvoordeel door schaalvergroting. Wij hebben de KNAC ook gevraagd wat zij voor u individueel kunnen betekenen.

 

De KNAC is er niet alleen om de belangen van ons automobilisten zowel op nationaal als internationaal niveau (via de FIA) te behartigen. Rijplezier, rijvaardigheid en kennis zijn enkele andere zaken waar de KNAC zich mee bezighoudt.

 

DE CLUB

De KNAC is een club voor iedereen met passie voor auto’s. “Vanuit onze liefde voor auto’s hebben we graag contact met andere mensen met dezelfde hobby”, aldus directeur Peter-Eloy Staal. “Omdat het leuk is om kennis en ervaringen te delen én om te weten wat er bij de Nederlandse autobezitters leeft. Dat is essentieel om de belangen van de automobilist optimaal te kunnen behartigen. De KNAC is er immers om uw liefhebberij te ondersteunen en te vergemakkelijken.” De KNAC bestaat inmiddels uit 12.000 leden, die bij elkaar een indrukwekkend en veelzijdig wagenpark bezitten.

 

VOORDELEN KNAC-LIDMAATSCHAP

De KNAC staat al sinds de oprichting in 1898 helemaal in dienst van de autobezitter. Al die jaren heeft de KNAC er alles aan gedaan om het leven van de automobilist te veraangenamen. “Dit doen we onder meer door uw belangen te behartigen in politiek Den Haag, door evenementen te organiseren en door verzekeringen te ontwikkelen die specifiek aansluiten op de wensen van onze leden”, aldus Staal. “Een aantal producten en diensten is beschikbaar voor het brede publiek, maar onze leden hebben vanzelfsprekend een streepje voor. Speciaal voor hen organiseren we rally’s, toertochten, taxatiedagen, workshops en rijvaardigheidstrainingen. Nieuw is ‘KNAC Cars & Coffee’, een evenement waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Onze leden ontvangen acht keer per jaar ons glossy magazine de Auto. De KNAC is ook zeer actief op social media. Met 120 jaar ervaring bieden wij specifieke kennis en hebben we een groot netwerk van specialisten op het gebied van young- en oldtimers. Verder kunnen onze leden profiteren van voordelen op onze verzekeringen en pechhulp.”

 

RELATIE MET ANWB

Sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw is de ANWB de enige aandeelhouder van KNAC Services B.V. De vereniging KNAC opereert echter geheel zelfstandig en heeft een eigen bestuur en directie. De KNAC ontwikkelt producten en diensten en organiseert eigen evenementen. “Lid zijn van de ANWB is dan ook iets heel anders dan lid zijn van de KNAC”, stelt Staal. “De ANWB heeft miljoenen leden en biedt dus een enorm breed pakket aan algemene diensten, waaronder ook de Wegenwacht. De KNAC is echter sinds de oprichting uitsluitend met auto’s bezig. Dat maakt ons een totaal andere club, die veel meer maatwerk kan leveren aan zijn leden, zoals specifieke verzekeringen en pechhulp.”

 

OOK WEGENWACHTSERVICE VIA DE KNAC

Leden van de KNAC kunnen kiezen voor de KNAC Breakdownservice. Peter-Eloy Staal: “Bij pech sturen wij de Wegenwacht. Alleen heeft een KNAC-lid extra rechten. Een gewoon Wegenwacht-lid kan geen aanspraak maken op hulp tijdens een toerrally, een KNAC-lid wel. Maar er zijn meer verschillen: de KNAC hanteert geen maximum voor het aantal kentekens en biedt een altijd-terug-garantie van de klassieker. En de aanhangwagen/caravan valt bij ons standaard onder de dekking! KNAC-leden hoeven bij pech in Nederland niet naar de dichtstbijzijnde garage, maar bepalen zelf waar de auto wordt gerepareerd. Bij pech in het buitenland schakelt de alarmcentrale met pechhulpdiensten van buitenlandse partner-autoclubs. Want voor ons geldt: KNAC-leden verdienen pasklare oplossingen. Overigens is het zo dat veel mensen al lid zijn van de ANWB. Zij kunnen ANWB-lid blijven maar bijvoorbeeld hun pechhulp onderbrengen bij de KNAC. Dat regelen we graag voor u!”, besluit Staal.

 

SPECIALE VERZEKERINGEN

Naast belangenbehartiging en pechhulp ontwikkelt de KNAC verzekeringsproducten zoals de onlangs vernieuwde Classic Car Verzekering. Kees de Regt, manager verzekeringen, vertelt: “Bij ons is het mogelijk om de verzekering van een oldtimer, klassieker of youngtimer in de wintermaanden ‘on hold’ te zetten. Dat scheelt in de premie.”

Andere voordelen van deze bijzondere verzekering zijn de polisvoorwaarden die voldoen aan alle FEHAC-eisen, de verbeterde vergoeding voor niet meer verkrijgbare onderdelen en de mogelijkheid om te kiezen voor een hoger eigen risico. De Regt: “Door te kiezen voor een hoger eigen risico kan de premie tot wel 25 procent omlaag.”

Hoezeer de KNAC inspeelt op de specifieke behoeften van liefhebbers blijkt ook uit de extra korting bij het verzekeren van meerdere auto’s (die oploopt tot 35 procent), bij een jaarkilometrage van minder dan 2.500 of auto’s ouder dan 60 jaar.

 

MAATWERK

Peter-Eloy Staal tot slot: “Je kunt rustig stellen dat de KNAC de ware liefhebber maatwerk aanbiedt. Ook vinden we het leuk en leerzaam om kennis en ervaringen met anderen te delen. Hierdoor weten we wat er leeft en kunnen we onze leden een nog beter dienstenpakket bieden. Niet voor niets is ons motto ‘Enjoy your car!’. We hopen u snel te zien op een van onze evenementen! U bent meer dan welkom”, aldus de enthousiaste directeur.

 

LID WORDEN?

De KNAC biedt u de mogelijkheid om alleen lid te worden (á € 44,50) of een lidmaatschap in combinatie met een pechhulppakket (vanaf € 106,=). Het enige wat u hoeft te doen, is bellen met de KNAC Ledenservice (070 383 16 12) en te vermelden bij welke Vriendenclub u bent aangesloten. Aanmelden kan ook via KNAC.nl/lid-worden-van-de-knac/. Zie ook de advertentie van de KNAC in ons clubmagazine. Bovendien ontvangt onze club voor ieder nieuw KNAC-lid € 12,50 van de KNAC. Goed voor de clubkas!

 

 

 

Een voorbeeld van een vergelijking tussen een KNAC-pechhulppakket en ANWB Wegenwacht:

 

Hulpverlening NL + EU

KNAC

ANWB

Lidmaatschap

‘Classic Car’

Standaard

Pechhulp in Nederland

ü

ü

Vervangend Vervoer in Nederland en buitenland

ü

ü

Pech- en ongevalshulp buitenland

ü

ü

Aantal verschillende kentekens bij pech

Onbeperkt

Max. 2

Aanhangwagen/caravan service buitenland

ü(incl.)

(optie: € 14,00)

Altijd-terug-garantie

ü

-

Dekking rally’s en toerritten

ü

-

Prijs 2016

€ 146,00

€ 148,00

Optie kampeerautoservice

ü

(optie: € 22,00)

Optie woonplaatsservice

(optie: € 26,00)

V

 

 

 

Hits: 13075